En liten balpress kan göra stor skillnad. Vad kan den göra för dig?

My project-1 (22)

Driver du en närbutik, en snabbmatsrestaurang eller en bensinstation med butik? Samlas förpackningsmaterial på hög och har du ont om butiks- och lageryta? Det är en välbekant situation för många, men det finns ett enkelt och effektivt sätt att ta kontroll över avfallshanteringen och sänka kostnaderna.

Tomemballage tar plats…

Färskvaror i butiken medför närmast dagliga leveranser och det mesta kommer troligtvis förpackat i wellpappkartonger eller krympfilm. Tomemballage är ofta skrymmande och tar upp stor yta. Det är improduktivt och en onödig kostnad – speciellt i innerstäder där kvadratmeterpriset på yta är högt.

…men en balpress kan ta hand om det på ett effektivt sätt

Förpackningsmaterialet samlas ofta i kärl i lagerutrymmet eller i en container utomhus, men en sådan traditionell lösning kan enkelt bytas mot en balpress. Även små pappers- och plastpressar ger avsevärd volymreduktion och komprimerar materialet till kompakta balar. Det finns balpressar som tar upp mindre än 1 m2 golvyta och de lätta små balarna är smidiga att hantera och kan enkelt staplas på varandra vid behov för att spara än mer utrymme.

Därmed kan du använda värdefull yta inomhus mer produktivt till att lagerhålla fler varor eller omvandla containerplatsen utomhus till fler parkeringsplatser åt dina kunder.

En reducerad avfallsvolym att forsla bort, och många gånger en insparad containerhyra, ger minskade avfallshanteringskostnader om du väljer en balpress. Balarna kan hämtas kostnadsfritt eller till och med bli en inkomstkälla om hämtaren betalar för materialet.

Mångsidiga balpressar tar hand om flera olika avfallstyper

Små balpressar är i regel flexibla och kan förutom de vanligaste materialslagen wellpappkartonger och mjukplast även framgångsrikt komprimera andra avfallstyper såsom plastband, papperssäckar, papper- och plastmuggar och i många fall även mindre mängder PET-flaskor, aluminiumburkar och brännbart avfall – allt för att hantera hela avfallsflödet i din verksamhet.  

Betala för användning – ett alternativ till att köpa utrustning

Om en balpress ter sig som en stor investering i din verksamhet, finns det balpressleverantörer som erbjuder hyres- eller leasingalternativ, där du som kund kan betala en månadskostnad för användning istället för att köpa utrustningen.