Effektiv balpress skapar mervärde för möbelbutiken Mio i Mora

[hscp class=”ingress”] Mio i Mora satsar på en modern avfallshanteringslösning och gör en värdefull tids- och platsbesparing.[/hscp]

Engagerat team arbetar för kundernas trivsel

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning och har en lång historia av att ha levererat produkter för hemmen i över 50 år. Mio ägs av handlarna och butiker är etablerade på ett 70-tal platser i landet.

Miobutiken i Mora har funnits sedan 1985 och ett engagerat team arbetar för att kunderna ska trivas och hitta de bästa lösningarna för sina hem. I snitt besöker omkring 200 kunder om dagen den 1000 kvadratmeter stora butiken.

Wellpappkartonger från inredningsartiklar

I en möbelhandel ansamlas självklart mycket förpackningsmaterial. Till största delen är det wellpappkartonger som varit ytteremballage till olika inredningsartiklar i butiken, men det blir också mindre mängder plastfilm från möblerna.

För att ta hand om restmaterialet på ett effektivt sätt, satsade Mio i Mora på balpressen Power 3420 från Orwak. Den nya maskinen ersatte en riktigt gammal balpress från tidigt 80-tal.

Ny och fräsch balpress ger tidsbesparing

Det är stor skillnad mellan den gamla och den nya balpressen. Mikael Strand, en av medarbetarna hos Mio i Mora, berättar:

Den är fin och fräsch och sparar mycket tid genom autostarten och den automatiska luckan.

En viktig egenskap, när Mio valde balpressmodell, var just jalusiluckan som öppnar sig automatiskt efter varje presscykel, så att maskinen är redo förnytt material nästa gång personalen kommer. Mikael Strand:

Personalen behöver bara kasta i materialet, stänga luckan och gå iväg. Det är tidsbesparande!

Mjukplastprogram ger mervärde

Mjukplasten lagras i säckar och komprimeras i balpressen när kammaren är tom. Plasten körs alltid med maskinen inställd på det speciella plastprogrammet, för en än effektivare urpressning av luften i materialet.

God logistiklösning

Balpressen har god kapacitet för Miobutikens behov. Avfallshanteringen går smidigt och maskinen, placerad på lagret där uppackningen sker, sparar värdefull lagringsyta. Skrymmande wellpapp omvandlas till 2-3 balar i månaden.

Mikael Strand summerar erfarenheterna av den nya balpressen Orwak Power 3420:

Den fungerar bra och vi är mycket nöjda. Det är en utmärkt lösning för en butik i vår storlek.

Ladda ner  kundreferensartikeln som pdf